Árvíz/belvíz

Mégsem vágják át Nagykanizsán a Principális töltését

A korábbi tervekkel szemben mégsem vágják át a Principális-csatorna gátját Nagykanizsán, erről a kockázatokat mérlegelve a helyi védelmi bizottság döntött szerda délután.

2013.04.03 15:37MTI

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: a vízügyi szakemberek által végzett mérések alapján - miután néhány órája megállt a vízszint emelkedése - a bizottság azt a döntést hozta, hogy mégsem vágják át a csatorna bal parti töltését. A jobb parti lakóterület védelme érdekében azonban folytatni kell a védekezést, kora délután közel száz ember - köztük hivatásos tűzoltók és önkéntesek is - homokzsákokkal magasították a gátat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.