Árvíz/belvíz

Emelték a készültségi szinteket Győr megyében

Győr-Moson-Sopron megye több területén emelték szerdán az árvíz- vagy a belvízvédelmi készültség szintjét.

2013.04.03 14:59MTI

Győr közelében egy hidat le kellett zárni a Rába magas vízszintje miatt - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján: szerda reggel forgalmon kívül helyezték a Koroncót Rábapatonával összekötő Rába-hidat a folyó magas vízállása miatt.

A Rábán Sobor, Szany, Vági és Rábakecöl térségében, valamint Mórichida, Marcaltő, Kemenesszentpéter, Pápóc és Ostffyasszonyfa község térségében másodfokúra emelték az árvízvédelmi, Győrnél a Holt-Marcal mentén pedig a belvízvédelmi készültséget.

A tűzoltóknak az előző nap, kedden hat helyszínre kellett kivonulniuk a megyében, jellemzően a pincékbe betörő vizet szivattyúzni - jelezték.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a megyében Szanynál és Vágnál egy-egy alacsonyabb rendű utat le kellett zárni az árvíz-, illetve a belvízhelyzet miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.