Kőbányán

Két szociális bérlakásba költözhetnek hajléktalanok

Két szociális bérlakást adták át csütörtökön Kőbányán, az ingatlanokba jelenleg erdőben élő hajléktalan emberek költöznek majd be - tájékoztatott A Város Mindenkié (AVM) csoport.

2013.03.28 17:20MTI

A két, korábban üresen álló önkormányzati tulajdonú lakást a kerületi önkormányzat, a Szociális Építőtábor Egyesület, az AVM csoport és több más szervezet és magánember együttműködésében körülbelül tíz nap alatt újították fel az érintettek önkéntesek segítségével - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A beköltöző emberek jelenleg a Terebesi erdőben kunyhókban laknak.

Mint írták, a kunyhókat az önkormányzat "el akarta dózerólni", de A Város Mindenkié csoport és a kerületben dolgozó szociális szakemberek segítségével sikerült megakadályozni a bontást.

"Végül a kerületi önkormányzat nyitottságának és sok civil szervezet anyagi és szakmai támogatásának köszönhetően az erdőből négy hajléktalan ember tartós lakhatásba kerülhet" - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.