Tarlós, Bácskai

A hajléktalanok foglalkoztatásáról is tárgyalt a főváros és Ferencváros

Területcserékről, a hajléktalan-ellátásról és városrehabilitációs pályázatokról egyeztetett Tarlós István főpolgármester és Bácskai János (Fidesz-KDNP), a IX. kerület polgármestere szerdán.

2013.03.20 15:57MTI

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Tarlós István mintaszerűnek nevezte a főváros és a kerület kapcsolatát, s jelezte, megállapodás közelében vannak egyes területek cseréjének ügyében. A tulajdoni viszonyokat például a CET épületegyüttes környékén rendezik.

A főpolgármester elmondta, hogy megállapodást fognak kötni a hajléktalanok foglalkoztatása ügyében is, a kerület ugyanis több mint 200 érintettet foglalkoztat. Ezzel összefüggésben Bácskai János arról számolt be: abban kérték a főváros segítségét, hogy akiknek munkát adnak, azok szinte automatikusan szállást kaphassanak a fővárostól.

A kerületvezető kiemelte a városrehabilitációs programot is, amelyre az elmúlt két évtizedben 25 milliárd forint fővárosi, 45 milliárd kerületi forrást fordítottak, s mindez 130 milliárd forint magántőkét vonzott. Hozzátette: nemcsak házakat újítanak fel, hanem növelik a zöldfelületeket is.

A program kapcsán a főpolgármester jelezte: június végéig kiírják a következő pályázatot, hogy Ferencváros folytathassa a színvonalas munkát.

A találkozó után Tarlós István - aki beszédében többször is utalt arra, hogy nagy rajongója a Fradinak - megtekintette az előző nap nyílt Albert Flórián emlékkiállítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.