Időjárás-jelentés

Egyre kevesebb helyen lehet havazás

Csütörtökön több helyen elvékonyodhat a felhőzet, északkeleten marad borult az ég, de ott is egyre kevesebb helyen lehet havazás.

2013.03.27 17:13MTI

Az időjárási helyzet Európában

Az Atlanti-óceántól a Pireneusi-félszigeten, a Földközi-tengeren át egészen a Fekete-tengerig hosszan elnyúló, aktív frontrendszer húzódik, amely mentén gyakran erősen felhős, csapadékos az idő. A Pireneusi-félszigeten, a Földközi-tenger menti országokban ennek ellenére tavaszi a hőmérséklet; a délutáni órákra többnyire 13 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. A frontrendszer északkeleti részén azonban jóval hidegebb van; a Balkán-félszigeten, a Fekete-tenger térségében csupán -3 és +3 fok közötti a maximum-hőmérséklet, és arrafelé több helyen havazik. Télies az idő az Európa északi felén elterülő nagy kiterjedésű anticiklon déli peremén is; az Alpok és a Kárpátok térségében is felhős, havas az idő.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig kezdetben egy gyengülő, majd ismét erősödő ciklonális mező alakítja és a magasban már néhány fokos enyhülés kezdődik.

Várható időjárás csütörtök estig:

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, helyenként nyugaton vékonyodik el a felhőzet, elsősorban északon és keleten várható további ismétlődő, váltakozó intenzitású havazás. Csütörtökön több helyen elvékonyodhat a felhőzet, északkeleten marad borult az ég, de ott is egyre kevesebb helyen lehet havazás. Csütörtökön megélénkül a déli, délkeleti szél. Éjszaka foltokban köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -4 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas dunántúli részeken -5 foknál hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 és 6 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.