Május elsejétől tekinthetik meg a látogatók

A veszprémi állatkertté az ország legnagyobb Afrika-kifutója

Másfél hektárra bővült a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark Afrika-kifutója; a vadasparkban nagyszabású infrastrukturális fejlesztések kezdődtek meg 150 millió forintból.

2013.03.23 15:56MTI

Az állatkert igazgatója, Török László elmondta: az egyik leglátványosabb építkezés a 30 hektáros vadaspark két, eddig különálló részének összekapcsolása. A Gulya-dombi és a Fejes-völgyi részt hamarosan gyalogos átjáró köti össze, így az ide érkezők ezek után szabadon mozoghatnak az állatkert két területe között, nem kell kétszer jegyvizsgálaton átesniük.
   
Az önkormányzat, a Veszprémi Erdőgazdaság és a Barabás Téglakő támogatásával tavaly létrejött új Gulya-dombi bekötő út közvetlenül köti össze az Állatkertet a 8. sz. főúttal. Ennek köszönhetően a nyári főszezonban az állatkertbe érkező vendégek a belváros érintése nélkül juthatnak el az itt megvalósítandó új vendégforgalmi bejárathoz - emlékeztetett Török László.
   
Hozzáfűzte: most ezen a területen új pénztárhelyiséget alakítanak ki és vonalkódos lesz a beléptető rendszer.
   
Török László közlése szerint a veszprémi állatkert hosszú távú fejlesztési koncepciójához illeszkednek az újonnan kialakítandó új látogatói utak. Bővítik az állatkert legnépszerűbb társas kifutóját, a zebrákat, a zsiráf csapatot és a szélesszájú orrszarvúcsaládot bemutató Afrika szavanna kifutót. A látogatók élményének fokozása érdekében a társas kifutóba benyúló fedett kilátó épül.
   
A saját finanszírozású, mintegy 150 millió forintból megvalósuló fejlesztéseket május elsejétől tekinthetik meg a látogatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.