Különleges, téli hangulat az állatkertben

Veszprém: afrikai állatok is futnak egy-egy kört a hóban

Különleges téli hangulat uralkodik a természetes környezetben kialakított veszprémi állatkertben, ahol még az afrikai állatok is futnak egy-egy kört a hóban.

2013.01.19 11:54MTI

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark Fejes-völgyi részén vadregényessé váltak a hóval borított, sziklákkal és fákkal szegélyezett sétautak; a Veszprém környékén az elmúlt napokban leesett félméteres hó azonban nem okozott gondot a vadaspark területén a közlekedésben és az állatok ellátásában - mondta szombaton az MTI érdeklődésére Török László igazgató.

"Azt szoktuk mondani, hogy amíg a zsiráf feje kilátszik a hóból, nincs gond" - jegyezte meg az igazgató.

A szibériai tigrisek és a hópárducok most vannak igazán elemükben: nagyon élvezik a hideget és a havat, ahogy a Himalája mellől származó kispandák is élvezettel játszanak a hóban - tette hozzá.

Ugyanakkor az afrikai állatok, mint a szélesszájú orrszarvú család (Pabló, Rebeca és a kis Naruna) sem vetik meg a havas szórakozást: amint enyhülnek a fagyok, nekivágnak a hó borította szavannakifutónak - mesélte Török László.

Az érzékenyebb állatok meleg, fedett helyen vészelik át a hideg időket, ahogy a látogatókat is 20 perceként fogadja egy meleg hely az állatkertben: a Kölyökdzsungel játszóház vagy a Böbe majom tanodája - sorolta az igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.