Egyelőre a sajtónak

Ma mutatják be a fővárosi állatkert egyhetes kiselefántját

Ma tartják a fővárosi állatkertben egy hete született kiselefánt "hivatalos" bemutatkozását: néhány percre kiengedik a kifutóra és bejelentik a nevét is.

2013.02.21 07:00MTI
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook oldala

A Fővárosi Állat- és Növénykertben február 14-én világra jött kiselefánt jelenleg az állatkert régebbi, több mint 100 éves elefántházában van édesanyjával. Az állatkert honlapjának tanúsága szerint néhány percre szerdán már kiengedték őket a külső kifutóra, ahol Angele féltőn terelgette borját.

Bár a közönségnek még várnia kell az első találkozásig, a mai állatkerti eseményen a sajtó képviselőinek jelenlétében ismét kiengedik az anyaállatot és kicsinyét a külső kifutóra. Bejelentik a kiselefánt nevét és tájékoztatást adnak a jelenlegi helyzetről is.

A Bálint-napon - 75 kilogramm becsült súllyal és 85 centiméteres magassággal - született elefántborjú az első 24 órában semmilyen hajlandóságot nem mutatott arra, hogy szopjon, ezért pénteken hajnalban a szakemberek a mesterséges táplálás mellett döntöttek, azonban szombatra sikerült elérni, hogy a kicsi önállóan kezdjen táplálkozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.