A munkajogi egyeztetéseket célozza meg

Együttműködési megállapodást írt alá az MGYOSZ és az MSZOSZ

Megújította együttműködési megállapodását a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), a megállapodás egyebek közt a kollektív szerződések számának növelését és intenzív munkajogi egyeztetéseket céloz meg.

2013.03.12 12:42MTI

A két szervezet keddi közleménye szerint a felek kölcsönösen elismerik a szakszervezeteknek és a munkáltatói érdekképviseleteknek a gazdasági és társadalmi érdekek védelme terén betöltött kitüntetett szerepét és azt, hogy az érdekképviseletek létezése és működése a tagok magánérdekein túlmutató közérdeket is szolgál, valamint szem előtt tartja a munkabéke megőrzésének fontosságát.
   
A felek egyetértenek abban, hogy fontos értéknek tekintik a rendezett munkaügyi kapcsolatokat. Ennek garanciális elemeként tekintenek a munkáltatói érdekképviseleti szervezetekre, a szakszervezetekre és a kollektív szerződésekre. A partnerek felmérik és elemzik a szakmai és vállalati kollektív szerződéseket és javaslatokat készítenek azok korszerűsítésére, illetve újak megkötésére. Emellett az MGYOSZ szükség szerint felhívja a tagsági körébe tartozó szakmai szövetségeket kollektív tárgyalások folytatására, szerződések megkötésére.
   
A megállapodás részeként a felek előzetes szakmai konzultációkat fognak folytatni a jövőben közös álláspont kialakítása érdekében a munka világát érintő jogszabályi és a kereseteket befolyásoló adójogi változások, javaslatok kapcsán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.