A kutatók nem értik

Nem alszanak téli álmot a spanyol mackók

Számos barna medve mond le a téli álomról Spanyolország északi körzeteiben, a szakértők értetlenül állnak a jelenség előtt.

2013.03.09 14:57MTI

Az elmúlt hetekben legalább nyolc nőstény medvét láttak, amint bocsaikkal vonultak a Kantábriai-hegységben - írta a La Vanguardia című lap. "Ez egy új jelenség, még nem találtunk rá magyarázatot" - mondta Guillermo Palomero, a barna medvéket oltalmazó spanyol alapítvány elnöke. 

Már az elmúlt években is lemondott néhány barna medve a téli álomról, de soha nem voltak még ennyien, mint ezen a télen. 

A barna medvék esetében hasonló trendet eddig még nem figyeltek meg más országokban. Az időjárás nem lehet oka a jelenségnek. A tél egyáltalán nem volt enyhe, kiterjed havazásokat is hozott. A Kantábriai-hegységben mintegy 180 barnamedve él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.