Rogán visszaél a médiafölényével

Együtt 2014: "A hazugsággal szemben ismét elmondjuk"

Rogán Antal célja, hogy médiafölényét kihasználva elterelje a figyelmet a rossz kormányzásról, a terjedő nyomorról, a gazdasági zsugorodásról, a sárgacsekk- és a telefonadóról - közölte az Együtt 2014 a Fidesz frakcióvezetőjének keddi sajtótájékoztatójára reagálva. Újfent nyomatékosították, hogy nem tervezik 48 százalékos személyijövedelemadó-kulcs bevezetését.

2013.02.26 17:12MTI

Rogán Antal előzőleg arról beszélt, hogy Bajnai Gordon gazdaságpolitikai programja csak jelentős adóemeléssel lenne megvalósítható, és ha a volt miniszterelnök visszaállítaná az adójóváírást, s annak költségét csak a havi 400 ezer forintnál többet keresőkön akarná beszedni, akkor Európa legmagasabb, 48 százalékos adókulcsát kellene bevezetnie.

"A hazugsággal szemben ismét elmondjuk (...), az Együtt 2014 és Bajnai Gordon nem fogadja el a Fidesz és Rogán Antal javaslatát egy 48 százalékos szja-kulcs bevezetéséről" - írta az MTI-nek küldött válaszában a rövidesen párttá alakuló választói mozgalom.

Hozzátették: olyan adórendszert léptetnék életbe, amelyben a legalacsonyabb jövedelműek nettó bére 8-10 ezer forinttal növekedne, és csak a legvagyonosabb 300 ezer adózónak kellene többletterhet vállalni. Ugyanakkor fenntartják, hogy ezt a jól kereső réteget sem szabad olyan mértékben adóztatni, hogy az a teljesítményüket visszafogja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.