Polgármestert, képviselőket választanak

Négy helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Négy helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást az országban: Pázmándon és Révfülöpön polgármestert és képviselőket, Csurgónagymartonban és Szabadszentkirályon csak településvezetőt választanak.

2013.02.24 09:01MTI

A Fejér megyei Pázmándon azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület tavaly november 29-én feloszlatta magát. 

A választópolgárok két független polgármesterjelöltre adhatják le szavazatukat, a hat képviselői helyért tizennyolcan indulnak, mindannyian függetlenként. A Veszprém megyei Révfülöpön szintén a képviselő-testület múlt év végi önfeloszlatása miatt tartanak időközi önkormányzati választást. 

A polgármesteri székért itt három független jelölt indul, a hat képviselői helyre tízen jelöltették magukat, valamennyien függetlenként. A baranyai Szabadszentkirályon az időközi választásra azért van szükség, mert a korábbi független polgármester tavaly ősszel lemondott, ugyanis olyan állást kapott, amely a tisztségével összeférhetetlen volt. 

A polgármesteri székért hat független jelölt verseng. A somogyi Csurgónagymarton korábbi, független polgármestere tavaly december 9-én mondott le posztjáról, egészségi állapotára hivatkozva. A polgármesteri címért hárman indulnak, valamennyien független jelöltek. 

A négy településen vasárnap reggel hattól este hét óráig adhatják le szavazatukat a helyiek. A választáson érvényességi küszöb nincs, az a jelölt győz, aki több szavazatot kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.