Január 1-jéig visszamenőleg

Ingyenessé tette a parlament a földhasználati nyilvántartási eljárást

Január 1-jéig visszamenőleg díj- és illetékmentessé nyilvánította a földhasználati nyilvántartási eljárást a parlament.

2013.02.18 18:43MTI

A termőföldtörvény hétfőn benyújtott módosítását - a házszabálytól való eltéréssel - még a nap folyamán elfogadta az Országgyűlés egyhangúlag, 296 igen szavazattal.
   
A Ház tavaly év végén döntött úgy, hogy az idei évtől a terület nagyságától függetlenül minden földművelő köteles bejelentkezni a földhasználati nyilvántartásba. Korábban az egyhektárnyi vagy annál kisebb területek tulajdonosainak nem volt előírva a bejelentési kötelezettség.
   
A Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter által jegyzett javaslat indoklása szerint az állam nem akarja sújtani a gazdálkodókat külön díjfizetéssel, ezért ingyenessé teszi az eljárást, a bejelentés azonban továbbra is mindenkinek kötelező marad.
   
A január 1-je óta indított földhasználati nyilvántartási eljárásokért befizetett díjakat - hat-, illetve tizenkétezer forintot - a kormányhivataloknak vissza kell téríteniük az ügyfeleknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.