Tíz évre, ingyen

Szállodát kaphatnak a rendőrök Budapesten

Tíz évre ingyenes használatba kaphatja a Hotel Retro Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

2013.02.18 08:05MTI

A Fővárosi Közgyűlés pénteken tárgyalja azt az előterjesztést, amely szerint határozott időre megkapnák a rendőrök a főváros százszázalékos tulajdonában lévő, több mint 7500 négyzetméteres óbudai ingatlant. A 2400 négyzetméteres főépületet rendőrök budapesti elhelyezésére és továbbképzések helyszínéül használná a BRFK.

A javaslat kitér arra is, hogy "erősen indokolt" a rendvédelmi szervek fokozott jelenléte a III. kerület kieső lakónegyede közbiztonságának javítása érdekében.

A háromcsillagos szálloda becsült forgalmi értéke nettó 487 millió forint, ám mivel a rendőrség közfeladatot lát el, ingyenesen használatba veheti. Az adomány a tízéves időtartamra számítva nettó 571 millió 449 ezer forint eszmei értéket képvisel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.