A kormány erre költse a forrásait!

LMP: közfoglalkoztatás helyett munkahelyet kellene teremteni

Az LMP azt kéri a kormánytól, hogy munkahelyteremtést célzó gazdaság- és vállalkozásfejlesztésre fordítsa "a százmilliárdokat felemésztő és a munkanélküliséget újrateremtő" közfoglalkoztatás forrásait.

2013.02.13 14:36MTI

Szél Bernadett, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának LMP-s tagja szerdai közleményében bírálta a Belügyminisztériumot, amiért források hiányára hivatkozva arról tájékoztatta az önkormányzatokat: újra kell tervezni a Startmunka-programot.

A képviselő szerint ezzel a közmunkaprogram előkészítésében és tervezésében újra és újra csődöt mondó minisztérium több hónap munkáját dobja a kukába.

"A változtatások eredményeképp még kevesebb értelmes közmunkaprogram indul 2013-ban, és kiváltsággá válik a havi 49 ezer forintos közmunkabér" - fűzte hozzá a politikus a közleményében, amelyben kitért arra is: pártja írásbeli kérdéssel fordul a tárcához, hogy tisztázza a helyzetet.

Közölte azt is: pártja tavasszal mutatja be zöldmunkahely-teremtési stratégiáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.