Párbeszéd Magyarországért

Az LMP tudomásul veszi a kilépők távozását

Az LMP tudomásul veszi, hogy a nyolc, a pártot elhagyó képviselő kilép a parlamenti csoportból, és ezzel megszüntetik az LMP frakcióját, miután a demokratikus kongresszusi vitában kétszer is jelentősen kisebbségbe kerültek.

2013.02.08 17:25MTI

Csiba Katalin és Heltai László szóvivők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írták: az elmúlt napok alapján ez a lépés várható volt, hiszen a "szakadár képviselők" nem tudtak elmozdulni arról a merev álláspontról, hogy mind a nyolcan megőrzik a mandátumukat, és egy átnevezett frakcióban valósítják meg elképzeléseiket. 

Az LMP a tárgyalások teljes ideje alatt nyitott és kezdeményező volt az egyeztetések folytatására - rögzítették. A Párbeszéd Magyarországért (PM) tagjai hivatalosan hétfőn jelentik be Kövér László házelnöknek, hogy kiléptek az LMP parlamenti frakciójából - nyilatkozta Jávor Benedek, a PM egyik alapítója pénteken az MTI-nek.
 
A politikus pénteken közleményben jelentette be, hogy a Párbeszéd Magyarországért nyolc képviselője - Jávor Benedek, Szabó Tímea, Karácsony Gergely, Szabó Rebeka, Dorosz Dávid, Scheiring Gábor, Szilágyi Péter és Szilágyi László - kilép az LMP parlamenti frakciójából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.