Orbán jól képviselte Magyarország érdekeit

Rogán: több uniós pénz áll majd Magyarország rendelkezésére, mint korábban

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök jól képviselte Magyarország érdekeit, aminek az lett az eredménye, hogy az ország sikeresen került ki az európai uniós költségvetési tárgyalásból, és nagyon sok pénz áll rendelkezésére 2014 és 2020 között, több, mint a most záruló hétéves ciklusban.

2013.02.09 18:10MTI

Az Európai Unió 2014 és 2020 közötti keretköltségvetéséről pénteken jött létre megállapodás Brüsszelben, Mesterházy Attila MSZP-elnök szerint viszont Orbán Viktor kudarcot vallott a csúcstalálkozón, mivel Magyarország a következő hét évben a korábbinál kevesebb európai uniós forrást kap majd.
   
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője ezzel kapcsolatban szombaton az MTI-nek úgy nyilatkozott: Mesterházy Attila egyáltalán nem mond igazat, Magyarország ugyanis minden szempontból sikeresen tárgyalt, és nagyon jó eredményt ért el, hiszen több pénz áll rendelkezésére a következő hétéves ciklusban, mint amennyi 2007 és 2013 között.
   
Hangsúlyozta, a szocialisták állításával ellentétben a nettó pozíció, vagyis a befizetések és a források különbsége számít. Magyarország esetében a teljes és az egy főre jutó nettó pozíció is javul, utóbbiban a második legjobb eredményt érte el az ország Litvánia mögött, de ez a mutató is jobb, mint 2007 és 2013 között volt - magyarázta a politikus.
   
Rogán Antal jelezte azt is, hogy az uniós pénzeknek a szocialistáktól örökölt felhasználási rendszere nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért a kabinet egy új szisztémával készül a következő időszakra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.