Népszavazást követelnek

Jobbik: az uniós keretköltségvetés katasztrófa

A Jobbik katasztrófának tartja a 2014 és 2020 közötti uniós pénzügyi keretről szóló megállapodást, és követeli, hogy népszavazás döntsön Magyarország EU-ban maradásáról.

2013.02.09 13:27MTI

Für Balázs, az ellenzéki párt gazdasági kabinetjének elnöke szombati sajtótájékoztatóján drámának nevezte a keretköltségvetés elfogadását. Jelezte: a jelenlegi finanszírozási ciklusban az összköltségvetés mostani értéken 980 milliárd euró, ami 2014 és 2020 között 960 milliárd lesz, vagyis 2 százalékkal csökken. 

Ezzel szemben Magyarország 20 százalékkal kap kevesebbet, vagyis 25,7 milliárd euróról 20,4 milliárdra csökkennek a források. A jobbikos politikus szerint a gazdasági szabadságharc "megsemmisítő vereséget szenvedett". Szavai szerint Orbán Viktor miniszterelnök "felállva tapsol a befelé +vagonszámra+ érkező pénzeknek", de mélyen hallgat a kimenő "vagonokról".
 
Für Balázs utalt az E.ON magyarországi gázüzletágának megvételére, s úgy vélte: az ország kifosztása ugyanúgy folyik, "mindent odaadtunk a Nyugatnak és az EU-nak, cserébe pedig egy "lerabolt, kifosztott országot kaptunk", amelyet az új költségvetés még inkább kiszolgáltatott helyzetbe hoz. 

Kijelentette: a Jobbik követeli, hogy a kormány "propagandagépezete" azonnal hagyja abba a közvélemény félretájékoztatását, továbbá azt, hogy a 2004-es uniós csatlakozáshoz képest jelentősen megváltozott helyzet miatt Magyarországon is népszavazás döntsön az unióban maradásról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.