Hozza nyílvánosságra az iratokat

Együtt 2014: Orbán számoljon el az E.ON-üzlettel!

Az Együtt 2014 arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy számoljon el "az E.ON-biznisszel", hozza nyilvánosságra a cég magyarországi földgázipari érdekeltségének megvásárlásáról szóló szándéknyilatkozatot, a szerződést és az értékbecsléseket.

2013.02.01 16:55MTI

A választói mozgalom az MTI-nek pénteken küldött közleményében azt írta: a kormányfő reggeli rádióinterjújában nem cáfolta azt a félelmet, hogy a kormány súlyos ráfizetéssel vásárolta vissza a német energiaipari vállalat magyarországi gázüzletágát. 

"Orbán Viktor úgy használja a nemzeti érdeket, mint valami sötétítő függönyt. Ha gyanús dolgot követ el, mindig összehúzza maga előtt, mindig a nemzeti érdekre hivatkozik" - olvasható a közleményben, amely szerint most legalább százmilliárd forinttal többet fizet az ország a gázüzletágért, mint amennyit az ér. 

Az Együtt 2014 szerint Orbán Viktornak "kutya kötelessége" volna megmondani, miért kell Magyarországnak ennyit veszítenie egy üzleten. A miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: jóval a kormány által meghatározott maximális vételár alatt vásárolta meg Magyarország az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeit. 

Arra a felvetésre, hogy lapok 800 millió euró körüli vételárról cikkeztek, Orbán Viktor azt válaszolta: "nem irreális, amit ön mond".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.