"Nincs helye a költekezésnek"

Bírálja az E.ON földgázipari érdekeltségeinek megvásárlását az MSZP

Az MSZP szerint nincs helye a kormányzati költekezésnek akkor, ha nincs pénz a vállalkozások támogatására, szociális kiadásokra és a felsőoktatásra, amikor csökkennek a reálbérek és recesszióban van a gazdaság.

2013.02.01 16:05MTI

A szocialista Tukacs István így kommentálta az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeinek megvásárlását. Az MSZP-s politikus pénteki sajtótájékoztatóján azért is elhibázottnak, kockázatosnak nevezte a kormány döntését, mert a gáztározók szerepe a szállítási útvonalak bővülésével leértékelődik. Szerinte a vásárlás így semmilyen okkal nem igazolható pénzkidobás. 

Hozzátette: a gázvásárlási szerződéseket három évig nem lehet megváltoztatni, így teljesíthetetlen ígéret az, hogy a megállapodás nyomán olcsóbbá válnak a szállítások. Tukacs István arra szólította fel a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra az E.ON Csoporttal kötött szerződést, a vételárat és azokat az információkat, amely alapján a vásárlás mellett döntött.
 
Véleménye szerint ugyanis a kormány korábban az orosz tulajdonú Mol-részvények megvételére sem tudott megfelelő igazolást adni. Az MSZP-s politikus arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt három kudarc érte az elmúlt napokban: a Nemzetközi Valutaalap "meghazudtolta", nem járt sikerrel moszkvai tárgyalása - amelyről alig tudott meg valamit a közvélemény -, valamint Brüsszelben sem kapott ígéretet arra, hogy megszűnik a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.