Béremelést várnak

Sztrájkot terveznek az E.ON németországi dolgozói

Megszavazta a sztrájkot a Magyarországon is érdekelt német E.ON energetikai csoportnál a ver.di és az IG BCE szakszervezet tagjainak 90 százaléka, miután nem sikerült megállapodni a vezetéssel a béremelés kérdésében.

2013.02.01 14:48MTI

A dolgozók február 4-én teszik le a munkát határozatlan időre a szerviz, a számlázás és az energiatermelés területén. Mindamellett a szakszervezetek jelezték: nem kell ellátási zavaroktól tartani. Ez az első sztrájk a cégnél azóta, hogy a csoport a jelenlegi formájában 2000-ben létrejött. 

A tárgyalások január közepén szakadtak meg: a szakszervezet 6,5 százalékos béremelést kér az E.ON-nál és a leányvállalatainál alkalmazásban lévő 30 ezer dolgozó számára, miközben a vezetés 1,7 százalékos emelést ajánlott tekintettel a nehéz gazdasági helyzetre. A vállalatcsoportnak fennállása óta először kellett milliárdos veszteséget elkönyvelnie 2011-ben, tavaly az első háromnegyed évben viszont az adózott eredmény 3 milliárd eurót tett ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.