Az elszegényedés problémája

"Éhségmenet" indult Sellyéről Budapestre

Elindultak az újra életre hívott, éhségmenetnek nevezett, Munkát, kenyeret! tiltakozó akció első menetének résztvevői Sellyéről Budapestre csütörtökön; céljuk, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét az elszegényedés problémájára.

2013.01.31 11:16MTI

 Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő a menet indulásakor a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a Közmunkás Szakszervezet, a Munkát, Kenyeret Egyesület szervezésében zajló és az MSZP által támogatott tiltakozással a közmunkások bérének emelését, igazságosabb közteherviselést, a munka törvénykönyve, valamint az elmúlt két évben hozott szociális tárgyú jogszabályok felülvizsgálatát is szeretnék elérni.
   
Emlékeztetett arra, hogy az első, munkanélküliekből álló tiltakozó menet tavaly február 6-án indult el Miskolcról a fővárosba ugyanezen céllal, "de nem változott semmi, a kérésekre cinizmus és pökhendiség volt a válasz".
   
"Megint el kell indulni, most már több helyről, hogy a kormány tagjai is lássák, 47 ezer forintból nem lehet megélni" - fogalmazott Nyakó István, utalva a közmunkások bérére és arra, hogy a következő napokban az ország tíz pontjáról mennek demonstrálni az Országgyűlés elé.
   
A szocialista képviselő azt mondta: lesznek, akik csak egy szakaszon tartanak a demonstrálókkal, mások később csatlakoznak hozzájuk. Reményét fejezte ki, hogy február 11-én több ezren gyűlnek össze az Országház előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.