A Szegedi Nemzeti Színház vezetői posztja

Plágiummal vádolták Balikó Tamást

Plágiummal vádolta a szegedcafe.hu Balikó Tamást a Szegedi Nemzeti Színház vezetői posztjára beadott pályázata kapcsán, amelynek egyes bekezdései teljesen vagy részlegesen egyeznek a Rázga Miklós által 2010-ben a pécsi színház vezetésére benyújtott pályázat tartalmával.

2013.01.17 08:00Havariapress

A szegedcafe.hu egy bekezdést idézett a pályázatból, amely közel azonos  Rázga Miklós pécsi színházigazgató 2010-es pályázatában olvasható mondatokkal. Balikó Tamás a szinhaz.hu portálnak azt nyilatkozta: tisztán indul a pályázaton. ,,Valóban szerepelnek azonos mondatok a pályázatunkban, de ez nem szándékosan történt így. A pályázatomat közösen írtam az esetleges leendő kollégákkal, alkotókkal. Ami a dolgozat műszaki részét illeti, a kidolgozására Várkonyi Miklóst, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki igazgatóját kértem fel. Miklós, 2010-ben segédkezett egy kollégájának Rázga Miklós pályázatának megírásában, és néhány bevezető sort a nekem szánt anyagban felejtett. Mint azt nyilatkozta, vállalja a hibáért a felelősséget. Aki összeveti a két pályázat további tartalmát, biztosan nem fog egybeesést találni, nyilvánosságra hoztam az anyagot." - mondta Balikó Tamás.

,,Mit mondhatnék azok után, hogy effektíve oldalakat loptak ki a pályázatomból, amikor anno a Nemzeti Színházra pályáztam?" - tette hozzá a rendező, aki tizenhét évig igazgatta a Pécsi Nemzeti Színházat, és reméli, most Szegeden is bizalmat szavaznak neki. Szerinte fontos színházról van szó, és ,,a piszkálódás, a provokáció annál könnyebben jön, minél nagyobbat vállal az ember." A szegedcafe.hu a két pályázat műszaki részeinek egyes bekezdéseiben talált rá a teljes és részleges egyezésekre, ennek kapcsán felkereste Várkonyi Miklóst is, aki azt mondta, biztos abban, hogy Balikó Tamás nem ismerte Rázga Miklós pályázatát.

Balikó Tamás pályázata nyilvános, online is elérhető. A szegedcafe.hu Rázga Miklós 2010-es, a Pécsi Nemzeti Színház vezetésére benyújtott pályázatát is közzétették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.