"Minden épeszű ember" ezt várta

Jobbik: az Alkotmánybíróság kimondta az igazságot

A Jobbik szerint az Alkotmánybíróság (Ab) a választási eljárási törvényt érintő döntésével kimondta az igazságot és a Fidesz reagálásából úgy tűnik, hogy ez győzni is fog.

2013.01.04 15:58MTI

Erről Dúró Dóra beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az Ab pénteki határozatában alaptörvény-ellenesnek ítélte a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését, így a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget is. Ezután Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: a Magyarországon élőknek nem lesz választási feliratkozás 2014-ben. 

A Jobbik szóvivője a történtekre úgy reagált, hogy "minden épeszű ember" ezt a döntést várta az Alkotmánybíróságtól. Az ellenzéki párt pedig most azt várja a Fidesztől, hogy nevezze meg a politikai felelősöket az ügyben - tette hozzá. A jobbikos politikus közölte: az Ab a Fidesz érvelését is megsemmisítette, és kimondta: nem igaz, hogy nem lehet különbséget tenni a Magyarországon élő és a magyarországi lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok között. 

Hangsúlyozta, a Jobbik támogatja a magyarországi lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok előzetes regisztrációját. Dúró Dóra hozzátette, hogy az Ab érvelése nem új, hiszen a választási eljárásról szóló törvény parlamenti vitájában az ellenzéki pártok is folyamatosan ugyanezt mondták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.