Nem lesz választási regisztráció

DK: tisztességes és bölcs döntést hozott az Alkotmánybíróság

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint tisztességes és bölcs döntést hozott az Alkotmánybíróság (Ab), amely pénteki határozatában alaptörvény-ellenesnek ítélte a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget.

2013.01.04 14:38MTI

Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke emlékeztetett arra, hogy a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezésének alaptörvény-ellenességéről szóló Ab-döntésre reagálva Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteken bejelentette: a Magyarországon élőknek nem lesz választási feliratkozás 2014-ben. 

Molnár Csaba szerint a Fidesz nem az Ab döntése miatt hátrált meg, hanem az erős ellenzéki, társadalmi ellenállás miatt, mert a kormány "csak az erőből ért". Az Ab döntése "és a Fidesz meghátrálása" az elmúlt két, két és fél év legnagyobb demokratikus ellenzéki győzelme - mondta. Hozzátette, a DK büszke arra, hogy tevékenyen részt vállalt ebből a győzelemből, ugyanakkor hangsúlyozta: "ébernek kell lenniük a demokratáknak". 

Szerinte ugyanis a Fidesz "nem arról híres", hogy a neki kedvező jogszabályokat akár az Ab döntésének hatására is megváltoztassa. Molnár Csaba kijelentette, az Ab pénteki döntése a DK korábbi állítását igazolja, miszerint a kormánypárti politikusok nem mondtak igazat, amikor a választási eljárásról szóló törvény vitájában a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget pusztán technikai kérdésnek állították be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.