Ab-döntés

Fordulópontként értékeli az LMP a regisztráció eltörlését

Az LMP szerint politikatörténeti fordulópontot jelent az Alkotmánybíróság (Ab) döntése, amelyben alaptörvény-ellenesnek ítélelte a választási eljárásról szóló törvény több pontját, mivel a testület ezzel a Fidesz választókra hivatkozó, de a társadalom kétharmadának nem tetsző politikájáról is véleményt mondott.

2013.01.04 14:17MTI

Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese fogalmazott így pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Úgy értékelte, hogy az Ab döntésében benne van az az "elementáris felháborodás", ami a választási regisztráció miatt alakult ki az emberekben.
 
Kiemelte: a választási regisztráció nem lett volna más, mint a választói akarat korlátozása, amit felmérések szerint a társadalom több mint kétharmada el is utasított. "A regisztráció a Fidesz legrosszabb húzása lett volna" - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, reméli, hogy az Ab határozata új szakaszt hoz a kormánypárt politizálásában, és a Fidesz ezentúl nem él vissza parlamenti kétharmadával.
 
Az LMP frakcióvezető-helyettese nyomatékosan felszólította a Fidesz-KDNP-t, hogy vegyék "halálosan komolyan" az Alkotmánybíróság döntését és ne próbáljanak meg kibújni következményei alól "trükkök százaival", vagyis Magyarországon soha ne legyen választási regisztráció. Karácsony Gergely kérdésre válaszolva megjegyezte, a határon túli magyarok esetében az Ab-hoz hasonlóan az LMP is elfogadható megoldásnak tartja a választási regisztrációt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.