Időjárás-jelentés

Csütörtökön is ronda idő lesz

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

2012.12.19 16:44MTI

Az időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság fölött anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően arrafelé kevés a felhő, napos az idő, számottevő csapadék sehol sem fordul elő, de az anticiklon peremén néhol kisebb havazás, hószállingózás előfordul. A sok napsütés ellenére továbbra is igen hideg van, a legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze -10, -20 fok között alakul. Szintén magasnyomású zóna húzódik a Skandináv-félszigettől Németországon át egészen a Pireneusi-félszigetig, de itt többnyire felhős az ég, párás, helyenként tartósabban ködös az idő. Ugyanakkor az Atlanti-óceán, valamint Délkelet-Európa fölött ciklon örvénylik, emiatt a felsorolt térségben sok a felhő, és a frontok mentén többfelé esik az eső. A csúcshőmérséklet kontinensünk nyugati és középső részén többnyire 1 és 8, délen 10 és 19 fok között változik.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedvesebb, majd kissé szárazabb levegő érkezik.

Várható időjárás csütörtök estig:

Éjszaka többnyire erősen felhős idő lesz, csak néhol szakadozik fel a felhőzet. Csütörtökön a középső országrészben felhős, párás, helyenként tartósabban ködös idő lesz, másutt szakadozottabb lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, néhol szitálás, hószállingózás előfordulhat. Főként északnyugaton, nyugaton élénkül meg az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1, 6 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.