További feladatok és tervek

KIM: civilek is részt vesznek az antikorrupciós munkacsoportban

Civil szervezetekkel tárgyalt szombaton a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a közigazgatási antikorrupciós program keretében életre hívott munkacsoportban.

2012.12.15 15:29MTI

 Az akciótervről a civil szervezetekkel történő konzultációk után közigazgatási és társadalmi egyeztetés is kezdődik - áll a minisztérium közleményében.
   
A találkozó fő témája a Magyarország vállalásait rögzítő akcióterv előkészítése volt. A dokumentum az antikorrupciós törekvések egyik legfontosabb nemzetközi fórumához, a Nyílt Kormányzati Együttműködéshez (Open Government Partnership) való csatlakozás vállalásait tartalmazza.
   
A szombati megbeszélésen az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapest Intézet, a Civil Összefogás Fórum, a Geopolitikai Tanács Alapítvány, a Honfoglalás 2000 Egyesület, a Joint Venture Szövetség, a K-Monitor Egyesület, a Társaság a Szabadságjogokért, valamint a Transparency International Magyarország képviselői vettek részt.
   
A KIM közlése szerint a civilek tájékoztatást kaptak a kormányzat eddigi antikorrupciós tevékenységéről, valamint a további feladatokról, tervekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.