Többen támogatták őket

Az oktatási államtitkárság előtt tiltakoztak a középiskolások

Az oktatási államtitkárság épülete előtt demonstráltak a középiskolások a felsőoktatási keretszámok csökkentése ellen csütörtökön.

2012.12.13 19:47MTI

A diákok a Széll Kálmán téren tartott tüntetésükről vonultak át Pestre. Megmozdulásukat támogatta az Oktatói és a Hallgatói Hálózat is. Tóth Fruzsina Márta, a Hallgatói Hálózat egyik szervezője beszédében örömét fejezte ki, hogy a középiskolások is csatlakoztak mozgalmukhoz, és - mint mondta - azt is szeretnék, ha hétfőn a Humán Platform tüntetésére is eljönnének az oktatási államtitkárság épülete elé. 

Utóbbi eseményen a civil és a kulturális szférában, illetve az oktatásban dolgozók, valamint a tanulók fognak össze. A rendezvényen felolvasták a Hallgatói Hálózat petícióját, amelyben követelik a keretszámok "legalább a 2011-es szintre" való visszaállítását, a forráskivonás megszüntetését, az elvonások kompenzálását, a hallgatói szerződések eltörlését, a köz- és felsőoktatás átfogó reformját, valamint azt, hogy ez utóbbi biztosítsa a szegényebb családok gyermekeinek bejutását a felsőoktatási intézményekbe. 

Az MTI kérdésére Tóth Fruzsina Márta kifejtette: mozgalmukból szeretnék kihagyni a politikát, nem az ellenzék mögé szeretnének felsorakozni, hanem az oktatást akarják megreformálni, ugyanakkor magánemberként minden politikus és pártszimpatizáns megjelenhet rendezvényeiken. Ábrahám Máté végzős gimnazista, a Diákellenállás a Felsőoktatásért Mozgalom képviseletében azt mondta: céljuk, hogy minél több középiskolást megszólítsanak és aktivizáljanak, mert "ezek a kormányintézkedések leginkább őket érintik". A demonstrálók többek között azt skandálták, hogy "Volt egy álmunk: diploma".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.