Időjárás-jelentés

Szerdán is fagyoskodni fogunk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

2012.12.11 16:50MTI

A Brit-szigetek felett és a szárazföld északkeleti részén magasnyomás helyezkedik el. Északkeleten többnyire felhős az ég, helyenként havazik, és a hőmérséklet csúcsértéke jóval fagypont alatt alakul. A Brit-szigetek felett változóan felhős az ég, többnyire 5 és 10 fok közötti a délutáni hőmérséklet. Európa más vidékein ciklonális hatások érvényesülnek. Az Alpok és a Kárpátok térségében elszórtan havazik, a hőmérséklet csúcsértéke fagypont közeli. Enyhébb az idő a Földközi-tenger menti országokban, a délnyugati területeken még 13, 19 fok közé melegszik fel a levegő. A Dél-Olaszország feletti középponttal örvénylő mediterrán ciklon a Balkán-félszigeten többfelé okoz csapadékot; északon havazik, délebbre az eső esik.

Szerda estig a mediterrán ciklon csapadéka a Kárpát-medence déli és keleti területeit is érinti, ezzel egyidejűleg pedig északnyugat felől néhány fokkal hidegebb levegő áramlik térségünkbe.

Várható időjárás szerda estig:

Éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, hajnalban nyugaton szakadozik fel helyenként a felhőzet, főként a Dunától keletre várható havazás. Szerdán a Dunántúlon már hosszabb időszakokra is kisüthet a nap, keleten csak az esti óráktól csökken számottevően a felhőzet. Elsősorban a Tiszántúlon várható további havazás. A Dunántúlon, majd északkeleten is erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, amely délen és keleten helyenként hófúvást okozhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -9 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas, szélvédett részeken -10 fok alá hűl a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 0 és -4 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.