Félméteres hóréteg

Közlekedési káoszt okozott a téli időjárás a Balkán-félszigeten

A vasárnap reggelre lehullott, helyenként több mint félméteres hóréteg és a fagypont alatti hőmérséklet nagy káoszt okozott a közlekedésben a Balkán-félszigeten.

2012.12.09 15:42MTI

Szerbiában már két emberéletet követelt az ítéletidő. A Vajdaságban több útján, így a magyar határhoz vezető autópályán órákig vesztegeltek az autóbuszok és gépkocsik, amíg a mentők ki tudták őket szabadítani a hó fogságából. Belgrádtól északra a vonatok több órát késtek. A fővárostól délre fekvő Ljig városban ezrek voltak áram és fűtés nélkül az áramvezetékek megrongálódása miatt. 

Egy asszony egészséges kisgyermeknek adott életet az őt kórházba szállító teherautóban, amely szintén a hóban rekedt. A kislány a Snezena (Hófehérke) nevet kapta. Ivica Dadic szerb kormányfő és belügyminiszter minden rendelkezésre álló rendőri erőt a mentéshez vezényelt. A hatóságok felszólítottak a lakosokat, lehetőség szerint ne hagyják el otthonukat. Erős havazás volt Bosznia-Hercegovinában és Szlovéniában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.