Halottak Cseh- és Lengyelországban, Szerbiában

Már szedi áldozatait a zord időjárás

Lengyelországban három, Csehországban és Szerbiában pedig egy-egy ember halt meg a fagyos időjárás miatt az elmúlt 24 órában.

2012.12.09 07:24MTI

Lengyelországban az ország számos részében esett mínusz 15 Celsius-fok alá a hőmérséklet, a fagy miatt három férfi halt meg. Koruk 35 és 87 év között volt. A hideg két áldozatot szedett Lengyelország középső részén, a harmadik halottra az ország keleti vidékén találtak - közölte egy rendőrségi szóvivő szombat este.
   
Lengyelországban az első hideghullám már 14 halottat szedett októberben, tavaly hozzávetőleg kétszázan haltak meg kihűlés miatt. Az áldozatok jórész hajléktalanok.
   
A szomszédos Csehországban még hidegebbre fordult az időjárás, a hőmérséklet mínusz 27 fokig süllyedt. Az idei tél első áldozata az ország északi részén, Plavyban halt meg. A 67 éves férfi holttestére otthonának közelében találtak rá a hatóságok tájékoztatása szerint.
   
Szerbiában egy hatvanas éveiben járó férfi halt meg a hideg miatt újvidéki otthonában. Ő az idei tél első halottja a balkáni országban, ahol a havazás bénította meg a közlekedést az ország északi részében. A szomszédos Horvátországban is nagy káoszt okozott az időjárás: 40 centiméter hó esett, a zágrábi repülőteret nyolc órára be kellett zárni.
   
Moszkvában is sok hó esett, az orosz főváros lakóinak egyesek szerint 20 éve nem volt dolguk ilyen téllel. Eddig hatan haltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.