Életmentő berendezésekre

A Tűzoltó Utcai Gyermekklinika számára gyűjtenek

Életmentő berendezésekre és steril szobák létesítésére gyűjt több kezdeményezés is a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika intenzív osztálya számára: a Viva Teleton kétnapos élő adással, a Design Terminál jótékonysági aukcióval támogatja a klinika Őrzők Alapítványát.

2012.12.11 14:26MTI

A zenecsatorna 10. alkalommal rendezi meg hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját, idén december 15-én és 16-án ismert előadók közreműködésével gyűjtenek az Őrzők Alapítvány számára. A kétnapos élő műsor ideje alatt a felajánlásokat az emelt díjas adománygyűjtő vonal hívásával fogadják, az 13600-as szám tárcsázása után a 36-os kód billentyűzésével - fogalmazott a csatorna MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Teleton segítségével tavaly a Peter Cerny Alapítvány számára csaknem 15 millió forintot sikerült összegyűjteni, amelyet a szervezet egy koraszülött-mentőautó megvásárlására fordított.

A Design Terminál csapata Ajándék Terminál címmel karácsonyi programsorozatot szervez december 8. és 23. között: a betérők csaknem 100 magyar tervező munkáit tekinthetik és vásárolhatják meg az ékszerektől a bútorokon át, az öltözéktől a használati- vagy játéktárgyakig.

A programon kiállító dizájnerek munkáikból egy-egy darabot jótékonysági aukcióra ajánlottak fel, amelynek teljes bevételét szintén az Őrzők Alapítványnak juttatják el a kiállítótér közleménye szerint. Az árverést december 12-én 19 órakor rendezik Winkler Nóra vezetésével.

Az Ajándék Terminál egyéb programjairól a kiállítótér honlapján lehet tájékozódni.

Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a daganatos és leukémiás gyermekek megfelelő gyógyítási körülményeinek biztosítása és fenntartása. 2005-ben modern felszereléssel ellátott baba-mama szobákat építettek, ahol a kis betegek a kórházban, de mégsem teljesen kórházi környezetben szüleikkel együtt lakhatnak kezelésük alatt.

Legújabb kezdeményezésük az óvodás és kisiskolás korú gyerekek számára készített "A bátorságpróba" című rajzos tájékoztató könyv, amelyet a népszerű mesekönyv író, Bartos Erika rajzaival adott ki az alapítvány. A könyv az új kórházi környezet okozta félelmeik legyőzésében kíván segítséget nyújtani a beteg gyerekek számára.

A kiadványhoz a betegségben érintett családok ingyenesen juthatnak hozzá, kereskedelmi forgalomba nem kerül. Az alapítvány a Millenáris Fogadó Csiga Galériájában kiállítást rendez a komoly témát feszegető, de mégis vidám hangulatú könyv illusztrációiból.

A tárlat december 12-én 15 órakor nyit és december 30-ig tekinthető meg, az esemény fővédnöke Jankovics Marcell rajzfilmrendező, a kiállítást megnyitja Schuler Dezső gyermekonkológus, az Őrzők Alapítvány elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.