Nem okoz vízhiányt a XIX. kerületi csőtörés javítá

Képek: több mint 30 éves törött PVC-csőből zúdult a lakótelepre a víz

A hajnali óráktól ismét zavartalan a vízellátás a XIX. kerületi Dobó Katica utcában és annak környékén, ahol szombatról vasárnapra virradó éjjel csőtörés történt, ami átmeneti vízhiányt okozott az éjszaka.

2012.11.18 13:07MTI

A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint a sérült vezeték feltárása még az éjjel megkezdődött, a javítás és a munkagödör visszatemetése pedig várhatóan vasárnap késő délutánra készül el.

A Dobó Katica utcában egy 300 milliméter átmérőjű, az 1980-as évek elején fektetett PVC-vezeték tört el.

A környék többségében tízemeletes házainak megfelelő vízszolgáltatása érdekében az ott húzódó csövek nagy nyomással továbbítják a vizet, ezért az éjszakai sérülést követően nagy mennyiségű víz zúdult az utcákra - írták a közleményben a történtekről, hozzátéve ugyanakkor, hogy a vízművek szakemberei a lehető legrövidebb idő alatt elzárták a vizet az érintett szakaszon.

Kattintson a képre! >>>


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.