19 ország közül

Hazánk a tízedik a cigarettacsempészetben Európában

Magyarország a tízedik helyen áll a cigarettacsempészetben tizenkilenc európai ország közül.

2012.11.16 16:58MTI

A belga Le Soir című lapban pénteken megjelent összeállítás szerint Magyarországon a megvizsgált cigarettapaklik 7 százaléka volt csempészáru. A Tobacco control elnevezésű szaklap által elkészített felmérés szerint a csempészek listáját Lettország vezeti, ott 37,8 százalékot tett ki az illegálisan bevitt cigaretták aránya. 

A második helyen Svédország áll 18,6 százalékkal, a harmadik Bulgária 18,3 százalékkal. A skála alján Belgium és Portugália áll, ahol a kimutatás szerint gyakorlatilag nem találtak csempészárut. A vizsgálatba 17 uniós országot vontak be, valamint Horvátországot és Albániát, összesen ötezer csomag cigarettát néztek át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.