Csökkennek a cigarettaeladások

Közel 6 százalékkal csökkent a Philip Morris negyedéves profitja

A Philip Morris International a cigarettaeladások csökkenése miatt az egy évvel korábbinál kisebb profitot ért el a harmadik negyedévben.

2012.10.18 14:35MTI

A Marlborót és további 150 márkát 160 országban gyártó és forgalmazó társaság adózott eredménye mintegy 6 százalékkal 2,23 milliárd dollárra, részvényenként 1,32 dollárra csökkent a július-szeptember közötti időszakban az egy évvel korábbi 2,38 milliárd dollárról, részvényarányosan 1,35 dollárról. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,38 dollár lett. Ennek alapján a szakértők 1,39 dollárral számoltak. 

A cég bevétele 5,3 százalékkal 7,92 milliárd dollárra hanyatlott, alacsonyabb lett az elemzői várakozásokban szereplő 8,24 milliárd dollárnál. Az eladott cigaretták száma 1,3 százalékkal csökkent globálisan a negyedévben. Ázsiában 0,6 százalékkal nőtt az eladás, az Európai Unióban 8,1 százalékkal esett vissza. Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában 3 százalékkal nőtt, Latin-Amerikában és Kanadában 4,9 százalékkal mérséklődött az értékesítés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.