A szekularizáció nem egy állapot

Semjén: elfogadhatatlan, ha a kereszténységet illegitimnek nevezik

Semjén Zsolt szerint a keresztény értékek alapján berendezett Európa mindenkinek javára válik, és elfogadhatatlan, ha a kereszténységet a szekularista ideológia hívei illegitimnek nevezik.

2012.11.15 14:37MTI

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese erről csütörtökön a Parlamentben beszélt a Keresztény politika a szekularizált Európában címmel rendezett tanácskozáson. A politikus úgy fogalmazott: a szekularizáció nem egy állapot, nem is egy folyamat, hanem a maga klasszikus szabadkőműves, marxista összefüggésében egy ideológia. 

Ennek lényege, hogy a vallásnak, egyháznak nincs legitimációja, kompetenciája társadalmi, politikai és egyéb területeken, kivéve esetleg a karitatív ügyeket - állapította meg. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelte: vonzó kereszténységre van szükség, amelyik nem adja fel az alapelveit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.