Egy titkos szavazással kapcsolatban írt

Többmilliós per egy MSZP-s képviselő blogbejegyzése miatt

Internetes blogbejegyzése miatt büntetőfeljelentést tett, valamint polgári peres úton 5,6 millió forint nem vagyoni kártérítést követel Nagykőrös kormánypárti polgármestere és a teljes Fidesz-frakció László Ferenctől, a képviselő-testület egyetlen szocialista tagjától.

2012.11.15 07:13HavariaPress

László Ferenc egy titkos szavazással kapcsolatban írt blogjában. Az írás témája az volt, hogy a testület nem fogadta el a rendőrkapitány beszámolóját. Mivel László tisztában volt azzal, hogy ő és jobbikos képviselőtársa hogyan szavazott, következtetni tudott, hogy a fideszes képviselők miképpen szavaztak. A kormánypárti többségű képviselő-testület ezt találta ,,a tanácskozás méltóságát sértőnek".

László Ferencet­ először a képviselő-testület ez év áprilisi ülésén büntették meg 50 ezer forintra, majd májusban, arra hivatkozva, hogy nem fizette be önként az előzőleg rá kirótt büntetést, felfüggesztették képviselői tisztelet­díjának a folyósítását is. Az intézkedéseket később a megyei kormányhivatal törvénytelennek minősítette, de a határozatokat a mai napig nem vonták vissza.

Az MSZP szerint egyértelműen látszik, hogy a fideszes városvezetésnek az ellenzék megfélemlítése, a demokratikus alapjogok mellett kiállók ellehetetlenítése a célja, s ennek érdekében semmilyen eszköztől sem riad vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.