Ilyen magyar "(i)gazságügyet" nem akar szolgálni

Elege lett az E. Zsanett-ügy szakértőjének

Visszaadta igazságügyi szakértői jogosítványát Bagdy Emőke, az első magyar Klinikai Pszichológiai Tanszék alapítója, aki az E. Zsanett-ügyben készített szakvéleményt a lány megerőszakolásának körülményeiről - írta a szerdai Magyar Hírlap.

2008.06.04 06:45Magyar Hírlap

A szaktekintély egy hétfőn indított világhálós blogon támogatásáról biztosította a lánnyal együttérzőket, és itt jelentette be, hogy visszaadta szakértői jogosítványát az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak. Döntését azzal indokolta, hogy "ilyen magyar (i)gazságügyet" nem akar szolgálni - olvasható a cikkben.

A lap emlékeztet arra, hogy Bagdy Emőke Tuza Péter ügyvéd felkérésére készített új szakvéleményt az ügyben, miután 2007 májusában a Budapesti Nyomozó Ügyészség felkérésére elkészült első szakvélemény azt állapította meg, hogy a lány beszámolója nem tartható abszolút élményszerűnek.

"Zsanett minden kétséget kizáróan nemi erőszak áldozata, poszttraumás stresszben szenved" - szerepelt a Bagdy Emőke által akkor kiállított dokumentumban. A szakértői jogosítványának visszaadását bejelentő blogbejegyzésben a pszichológus korábbi szakvéleményét megerősítve azt írta, hogy a poszttraumás stressz szindrómát nem lehet szimulálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.