A vád: a kijelölt szolgálati hely elhagyása

Katonai bíróság elé állnak a Zsanett-ügy rendőrei

Katonai bűncselekmény miatt állnak ma bíróság elé azok a rendőrök, akiket még tavaly vádolt meg egy fiatal lány azzal, hogy megerőszakolták őt. A öt rendőr elleni vád: a kijelölt szolgálati hely elhagyása. Az erőszak miatt az ügyészség bűncselekmény hiányában korábban megszüntette az eljárást.

2008.03.03 10:18Magyar Nemzet

A nagy botrányt kirobbantó ügy a 21 éves Zsanett feljelentésével indult, aki azt állította, hogy 2007. május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle.

A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték. E. Zsanett és ügyvédje a múlt héten pótmagánvádat nyújtott be a Fővárosi Nyomozó Ügyészségnek, miután az a nyomozást megszüntető határozatot hozott. A rendőrök egyébként a múlt héten újra szolgálatba álltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.