Román állampolgárok gyilkoltak

Százötven Jobbikos demonstrált Mórahalmon

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mintegy százötven tagja és szimpatizánsa vonult fel kedden este Mórahalmon, miután kiderült, hogy három román állampolgár gyilkolt meg még vasárnap egy hatvanéves férfit egy helyi tanyán.

2012.10.24 07:44MTI

A demonstrációt Toroczkai László és Tóth Péter, a Jobbik két megyei önkormányzati képviselője vezette. A politikusok a belvárosban megtartott beszédükben hangsúlyozták, nem tűrhető tovább, hogy román cigányokat dolgoztassanak a magyar „gazdák”. Ők ugyanis sokkal kevesebb pénzért vállalnak munkát, ráadásul bűnözők is érkeznek velük az országba - mondták. Ennek megakadályozására mindent megtesznek majd – hangsúlyozták. 

Elsőként nyilvánosságra hozzák annak a gazdának a nevét, aki a gyilkosokat „tartotta”, és minden olyan gazda nevét, aki „román bevándorló cigányokat tart”. Nógrádi Zoltán, a település polgármestere a demonstrálókat távozásra kérte fel, ők ennek ellenére meglátogattak egy olyan gazdaságot is, ahol Maros megyei romák dolgoznak. Az ott élő egyik férfi elmondása szerint több hónapja bejelentett munkásként dolgoznak a telepen. A demonstráció a helyszínen békésen ért véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.