Megtalálni is nehéz volt

Nehéz szülés a szőlőhegyen, a présházban

A betonúttól másfél kilométerre, egy szőlőhegyi présházban, gyertyafény mellett küzdöttek egy újszülött életéért a mentők ma hajnalban Baranya megyében.

2012.10.02 16:14ma.hu/Mentőszolgálat

A kevés információt tartalmazó segélyhívás után helyszínre riasztott mentőkocsi személyzetének már az épület megközelítése és megtalálása is komoly nehézséget okozott, hiszen felázott talajon, GPS által sem jelölt úton juthattak el az épületig, ahol kiderült, hogy nincs idő a kórházba szállításra, a magzat megszületett.

Tekintettel az újszülött rossz állapotára, az "alapszintű" mentőegység tagjai lélegeztetést, oxigénpótlást alkalmaztak, miközben az anyát is igyekeztek megfelelően ellátni.

A segítségül küldött esetkocsi és speciális koraszülött-mentő is nehezen, félórás küzdelemmel jutott el a helyszínre, ezalatt a mentőápolónak és mentőgépkocsivezetőnek sikerült az újszülöttet stabil állapotba hozni, ami a körülmények ismeretében elismerésre méltó teljesítmény. Az újszülött kisfiút és édesanyját a klinikára szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.