Tori egészséges utóda

Kölyke született a láncdohányos orangutánnak

Egészséges utódot hozott a világra Tori, egy indonéziai állatkert világszerte ismertté vált láncdohányos orangutánja.

2012.09.28 21:14MTI

A 15 éves nőstény még szerdán - mindenfajta emberi segítség nélkül - szülte meg kölykét a Solo állatkertben, Jáva szigetén. Az állatkert pénteki közlése szerint Tori szinte végigdohányozta vemhességét, az utód ennek ellenére egészséges.

Az állatkertben Tori óta most először örülhettek orangutánszaporulatnak.

Júliusban a "világhírű" orangutánt el kellett zárni a látogatók elől, mert megpróbálták leszoktatni a dohányzásról. Az állat elkülönítésére azért volt szükség, mert a látogatók voltak azok, akik rendszeresen égő cigarettát dobtak be a rácson át a majomnak.

A Solo park gondozói szerint Tori ötéves kora óta dohányos, már szülei is azok voltak.

Az indonéziai állatkerteket évek óta heves bírálatok érik, mondván, rossz körülmények között tartják az állatokat. Márciusban az egyik parkban holtan találtak egy zsiráfot, amelynek gyomrában 20 kilónyi műanyag volt. Az anyag vélhetően évek alatt, a látogatók által a karámba hajigált csemegék csomagolásából állt össze egy nagy gombóccá az állat szervezetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.