A magyar vadászpilótákat a NATO riasztotta

Gripenek kísértek ki a magyar légtérből egy a török utasszállítót

Éles bevetésben kísért ki a magyar légtérből egy utasszállító repülőgépet a honvédség két Gripenje, miután a török gép pilótája nem jelentkezett be sem a román, sem a magyar légi irányításnál.

2012.09.06 17:20HavariaPress

A magyar vadászpilótákat csütörtökön délben riasztotta az olaszországi NATO-parancsnokság, miután egy Törökországban felszállt utasszállító repülőgép nem létesített rádiókapcsolatot Románia légterében. A Kecskemétről párban felszálló Gripenek néhány percen belül elfogták a Turkish Airlines Boeing 737-800-as gépét. A vadászpilóták felvették a kapcsolatot a török gép pilótájával, s a gépet a magyar légtér északnyugati határáig kísértek. Eközben a török utasszállító bejelentkezett a magyar légi irányításhoz, s 13 órakor elhagyta a magyar légteret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.