A bombázók a felkelők állásait támadták

Megsértette az iraki légteret a szíriai légierő több vadászgépe

Behatolt az iraki légtérbe a szíriai légierő több vadászgépe csütörtökön - közölte az iraki határőrség; a bombázók a felkelők állásait támadták a határ szíriai oldalán fekvő Abu Kemál településen.

2012.08.23 19:33MTI

A kisváros több mint egy hónapja a szíriai lázadók kezén van.

A szíriai gépek nagyjából negyedórát voltak az iraki légtérben - mondta el az iraki határőrség egy neve elhallgatását kérő alezredese. Ez az első ilyen eset azóta, hogy tavaly Szíriában felkelés tört ki Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen.

Abu Kemál az egyike a szíriai-iraki határon lévő három nagy átkelőnek. Bő egy hónapja a Szabad Szíriai Hadsereg fegyveresei kiszorították onnan a szíriai kormányerőket. Az iraki katonaság előző nap az iraki oldalon betontömbökkel lezárta a határátkelőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.