Vadai Ágnes öt pontja a TEK-vezérnek

"Szóljon már valaki Hajdu Jánosnak"

Vadai Ágnes nem csak Pintérrel akar beszélgetni, már Hajdunak is üzent a TEK "értelmesebb" tagjain keresztül. A beszólás annyira tetszett a DK-nak, hogy még Gyurcsány is megosztotta a Facebookon.

2012.08.25 20:33ma.hu

Vadai Ágnes a mai csókakői események kapcsán azt írta Facebook oldalára: "Ezután még inkább aktuális, hogy beszélgessek egyet a belügyminiszterrel..." Estére azonban teljesen kiakadt a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatójának bejelentésén.

Hajdu János ugyanis a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvény egyik kerekasztal-beszélgetése közben kapta telefonon a hírt, miszerint kiszabadították a Szíriában augusztus közepén elrabolt három magyar állampolgárt. A bejelentést a kőszegi rendezvény résztvevői nagy tapssal fogadták, annak ellenére, hogy ekkor még nem lehetett tudni, kik és mikor tették ezt a magyar foglyokkal, csak annyit, hogy "a körülmények meglehetősen kaotikusak voltak".

Vadai Ágnes szerint az adóforintokból fenntartott TEK és főleg annak főnöke megannyi látványos PR akció után ezzel a bejelentésével bizonyította csak igazán, hogy halvány gőze sincs a terrorelhárításról, meg a túsz-szabadításról.

Blogjában az alábbi üzenetet hagyta meg a Terrorelhárítási Központ vezérének: "Ha van valaki a TEK-nél, aki ezt érti, (és tudom, hogy vannak) akkor szóljon már Hajdu Jánosnak is, hogy:
1. nem beszélünk az akcióról addig, amíg előkészítjük,
2. nem beszélünk az akcióról, akkor, amikor az még zajlik,
3. nem mondjuk el, ha semmit sem csináltunk és most próbáljuk megoldani a felmerülő problémákat,
4. nem veszélyeztetjük a kiszabadított magyarok életét azzal, hogy ország világ előtt elmondjuk, hogy még Szíriában vannak,
5. ha az akció sikeres, akkor pedig nem tartunk látványos, maszkos kollégákkal megspékelt sajtótájékoztatót, csak csöndben jelentjük a felettesnek, és majd beszámolunk az illetékes parlamenti bizottság előtt, ha kell, zárt ülésen. Mert az igazi terrorelhárítók csöndben végzik a munkájukat, megmentik a haza polgárait. Ők amolyan névtelen, de megbecsült hősök."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.