Jó helyre mentek?

Kivonulnak a rendőrök Csókakőről - nem ott voltak a gárdisták

Megkezdték az elvonulást Csókakőről a rendőri erők, melyeket azt követően vezényeltek a Fejér megyei községbe, hogy a rendőrség tudomására jutott, az Új Magyar Gárda tagavatást tervez tartani szombaton a településen. A rendőrök egyetlen gárdistát sem találtak a lezárt településen, a gárdistákat másutt avatták fel.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.08.25 17:24HavariaPress

Délután 3 órakor megkezdték az elvonulást a pénteken éjjel, illetve szombaton délelőtt Csókakőre vezényelt rendőri erők, a településre vezető út zárását feloldották, az ellenőrzési pontokat felszámolták. A Vértes lábánál fekvő településen azt követően jelent meg igen nagy erőkkel a rendőrség, hogy tudomásukra jutott, az Új Magyar Gárda tagavatást tervez tartani szombaton a településen. A rendkívüli rendőri mozgósítást megalapozó információ azonban megtévesztésnek bizonyult, a gárdistákat időközben Dunaföldváron felavatták.

A rendőri zsargon szerint műveleti körzetté változtatott, gyakorlatilag lezárt községbe csak az ott lakó embereket engedték be. Az autókat és az autóbuszokat is feltartóztatták a rendőrök, s mindenkit igazoltattak. A település és környékének átvizsgálására rendőrségi helikoptert is bevetettek, a község Nagy-Magyarországról elnevezett terén irányítási pontot állítottak fel. Fegyveres rendőrökből álló osztagok átfésülték az egész falut és a vár mögötti szurdokot, de gárdistákat nem találtak. A minden bizonnyal feleslegesen bevetett rendőri erő pontos nagysága nem ismert, a rendőrségnek nem áll módjában tájékoztatást adni róla, helyi információk alapján azonban kétszázötven-háromszázra tehető a Csókakőre vezényelt rendőrök száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.