A korszerűtlen berendezéseket cserélni kell

Az LMP szerint szabályozni kell a klímahasználatot

Az LMP azt kéri a kormánytól, hogy támogassa a korszerűtlen klímaberendezések cseréjét, és a középületekre vonatkozóan rögzítse jogszabályban a külső és a belső hőmérséklet különbségének maximumát.

2012.08.21 11:37MTI

Szél Bernadett, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának LMP-s tagja keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyre gyakoribb hőség szükségessé teszi mind a munkavállalók egészségének, mind a környezet védelmét. Közlése szerint pártja a nyár folyamán számos visszajelzést kapott a kánikulában észlelt egészségvédelmi hiányosságokról: a túl magas munkahelyi hőmérsékletről, valamint a zárt terű munkahelyek túlhűtéséről.
 
Mint írta, kutatások alapján a külső és a belső terek közötti ideális hőmérsékletkülönbség 6-8 Celsius fok. Sok helyen azonban túlhűtik a helyiségeket, ami nemcsak a dolgozók egészségére káros, hanem energiagazdálkodás szempontjából is rossz. "Az LMP programja egyértelművé teszi, hogy a munkavállalói jogok védelme, a környezet védelme és a gazdasági szempontok összeegyeztethetőek, sőt egymást erősítő hatásúak" - olvasható a kommünikében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.