Példakép tábor

74 hátrányos helyzetű nógrádi gyermek látogatott el a Parlamentbe

Hátrányos helyzetű gyermekek látogattak szerdán az Országgyűlés épületébe, a 74 nógrádi gyermek közéleti személyiségekkel, sportolókkal találkozott.

2012.07.11 14:59MTI

Nagy Andor, a térség országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta, hogy a Hanns Seidel Alapítvány a héten Példakép tábor címen a Polgári Szécsényért Alapítvánnyal közösen üdülést szervez Nógrád megyei hátrányos helyzetű roma és nem roma gyerekeknek.

Ezzel olyan gyerekek táborozását segítik, akik életükben soha nem voltak még nyaralni, nagyon nehéz körülmények között élnek és kevés pozitív példát látnak maguk körül arra, hogy érdemes tanulni. A kereszténydemokrata politikus kiemelte: ezen szeretnének változtatni.

A nyolcnapos tábort nem csak élvezetes programokkal tervezik emlékezetessé tenni, hanem olyan személyiségeket is meghívnak, akikre a gyerekek felnézhetnek és példaképül állíthatnak maguk elé.

A gyerekek az országgyűlési programon találkoztak Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszóval és Varga Edit tévébemondóval. A budapesti programon az országgyűlési és állatkerti látogatás mellett dunai sétahajózás is szerepelt. Nagy Andor kiemelte: az első alkalommal megszervezett tábort modellértékűnek szánják. Felvetette, hogy megyénként civil szervezetek összefogásával hasonló táborokat lehetne szervezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.