Sokat segített a konfliktusok kezelésében

Roma-magyar egyesület elismerését kapta a Heves megyei kormánymegbízott

A Gyöngyöspatán tavaly tavasszal kialakult etnikai jellegű konfliktus megoldásában vállalt szerepének elismeréseként Szebb jövőért-díjban részesítette Horváth László Heves megyei kormánymegbízottat az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület.

2012.06.22 18:18MTI

A díjat Horváth László nevében Balás István, a kormányhivatal főigazgatója vette át pénteken a Gyöngyösön megrendezett díjkiosztó ünnepségen. A szervezet által 2002-ben alapított díjat tizedik alkalommal adták át; az elismerést évről-évre olyan embereknek ítéli oda az egyesület, akik kimagasló munkát végeztek a közéletben, a gazdasági, illetve a művészeti életben a toleráns társadalom megteremtéséért, a roma közösség elfogadtatásáért a magyar társadalomban. 

Az indoklás szerint 2011 tavaszán a Jobbik és a hozzá kötődő szélsőséges szervezetek fellépése következtében helyi polgárháború kialakulásának veszélye állt fenn Gyöngyöspatán. Ebben a helyzetben Horváth László egy alkalommal az egyesület felkérésére éjfél után látogatott a településre, és határozott fellépésének köszönhetően sikerült feloszlatni egy a roma telepet fenyegető tömeget. A tevékenységéhez köthető az is, hogy a Gyöngyöspatán, illetve a szomszédos Gyöngyösorosziban több száz roma jutott munkalehetőséghez közmunkaprogram keretében - ismertették az elismerés indokait az ünnepségen.
 
Lakatos Zsolt, a szervezet elnöke az ünnepségen hangsúlyozta: miközben békétlenség és egyre mélyebb szegénység jellemzi a társadalmat, ebből a helyzetből csak a tolerancia, a béke, a szeretet és az egymás iránti tisztelet jelenthet kivezető utat. Ugyancsak Szebb jövőért-díjat kapott mások mellett a gyöngyösi rendőrkapitányság egyik munkatársa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.